Hoe we een klimaatramp kunnen vermijden

Bill Gates

prijs: € 21.99

288 pagina's, Paperback

ISBN: 9789048855209


Levertijd: 2-3 werkdagen

Ruim tien jaar lang deed Bill Gates onderzoek naar de oorzaken en gevolgen van de klimaatverandering. Samen met experts in de natuurkunde, scheikunde, biologie, techniek, politieke wetenschappen en financiën ging hij na wat er moet gebeuren om het afglijden van de planeet naar een gegarandeerde milieuramp te stuiten. In dit boek legt hij niet alleen uit waarom we de netto uitstoot van broeikasgassen tot nul terug moeten brengen, maar geeft hij ook aan wat we moeten doen om dit uiterst belangrijke doel te bereiken.

Gates schetst een helder beeld van de uitdagingen waar we voor staan. Voortbouwend op zijn kennis van innovatie en op wat er nodig is om nieuwe ideeën op de markt te krijgen, beschrijft hij waar technologie al bijdraagt aan het verminderen van de uitstoot, waar en hoe de huidige technologie effectiever kan werken, waar nog baanbrekende technologieën nodig zijn en wie er aan deze essentiële innovaties werken. Ten slotte stelt hij een concreet, praktisch plan op om de uitstoot van broeikasgassen tot nul te reduceren. Daarin richt hij zich niet alleen op het beleid dat regeringen zouden moeten voeren, maar ook op wat wij als individuen kunnen doen om onze regering, onze werkgevers en onszelf steeds weer ter verantwoording te roepen in deze cruciale onderneming.

Zoals Bill Gates duidelijk maakt, zal het bereiken van een netto uitstoot van nul niet eenvoudig zijn, maar als we het plan volgen dat hij hier uiteenzet, is het doel beslist haalbaar.

In dit urgente en gezaghebbende boek zet Bill Gates een veelomvattend, praktisch (en toegankelijk) plan uiteen over hoe de wereld op tijd de uitstoot van broeikasgassen tot nul kan reduceren om een klimaatramp te voorkomen
TitelHoe we een klimaatramp kunnen vermijden
Auteur(s)Bill Gates
Vertaler(s)Edzard Krol, Ireen Niessen
OndertitelDe oplossingen die er al zijn en de doorbraken die we nodig hebben
ISBN9789048855209
Afmetingen211x137x28 mm
Aantal pagina's288
UitgeverHollands Diep
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 21.99
BindwijzePaperback
Gewicht384 gram
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!