Het verraad van Anne Frank

Rosemary Sullivan

prijs: € 22.99

408 pagina's, Paperback

ISBN: 9789026346392


Levertijd: Uitverkocht

Een internationaal team laat met nieuwe technologieën en revolutionaire onderzoeksmethoden een licht schijnen op de vraag waarop velen sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog een antwoord hebben proberen te vinden: wie verraadde Anne Frank?

Wereldwijd hebben meer dan dertig miljoen mensen Het Achterhuis gelezen, het dagboek dat Anne Frank bijhield in de jaren dat ze met haar ouders en zusje was ondergedoken totdat ze in augustus 1944 werden opgepakt en gedeporteerd. Ondanks de vele boeken, films, toneelstukken en documentaires die er aan Annes leven zijn gewijd, is nooit duidelijk geworden wie haar en haar familie heeft verraden. En waarom.

Met grote nauwkeurigheid heeft een team van onderzoekers, onder leiding van oud-FBI-agent Vincent Pankoke, tienduizenden pagina’s documenten – sommige waren tot op heden onbekend –, verslagen van interviews en eerdere politieonderzoeken bekeken en nageplozen. Een uniek internationaal coldcaseteam in Nederland, bestaande uit historici, criminologen, datawetenschappers, forensisch experts, journalisten en politiemedewerkers, heeft nauwgezet de maanden in beeld gebracht die leidden tot de aanhouding van de familie Frank.

In Het verraad van Anne Frank van Rosemary Sullivan lees je over het grensverleggende onderzoek van een internationaal coldcaseteam dat licht werpt op een donker dossier.
TitelHet verraad van Anne Frank
Auteur(s)Rosemary Sullivan
OndertitelHet baanbrekende onderzoek van een internationaal coldcaseteam in Nederland
ISBN9789026346392
Afmetingen228x148x35 mm
Aantal pagina's408
UitgeverAmbo|Anthos
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdUitverkocht
Prijs€ 22.99
BindwijzePaperback
Gewicht605 gram
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!